Voor een levendig schoolklimaat!

Jaargang 12

Jaargang 12 | 2020 - 2021

Nummer 1. Van alle tijden

We gaan kijken naar verleden, heden en toekomst. Vanuit verhalen van vroeger en van nu. Het thema geschiedenis van de Kinderboekenweek werken we daarbij op kleurrijke wijze uit. Hoe kijken we aan tegen jong en oud? Wat is ouderwets? Hoe kijken we aan tegen het verleden? Wat is echt uit de tijd? En hoe beleven we tijd? Met deze lessen verkennen we het begrip ‘tijd’ in vele aspecten. Tijd die was, tijd die is en de tijd die maar doorgaat.

Nummer 2. Dromen

Iedereen droomt wel eens. Mooie dromen of minder mooie dromen. Dagdromen, alle dagen dromerig, toekomstdromen. Fantastische dromen en nachtmerries, letterlijk en figuurlijk. Een thema dat mooi levensbeschouwelijk wordt ingevuld met profeten, dromen van Mohammed en verlichting. Samen de betekenis zoeken van dromen. Waarom dromen we? Waar droom jij van? Misschien vertellen dromen over jouw verlangens, over wat jij belangrijk vindt en wat je wensen zijn. Dat gaan we in dit nummer eens grondig verkennen met de kinderen.

Nummer 3. Geef je bloot!?

Een thema met veel aspecten die nauw raken aan de belevingswereld van kinderen. Hoe gaan we om met letterlijk bloot? Wat geef je van jezelf bloot in social media? En wat doen anderen daarmee? Het aangeven van grenzen, privacy, je eigen lichaam, lentekriebels, allemaal onderwerpen die bij het thema aan bod kunnen komen. Ook zal er aandacht zijn voor je open stellen voor anderen, je figuurlijk blootgeven. Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Moet je altijd je mening geven? Hoe zit het met jouw digi-taal? Hoe goed ken je de ander? Geef jij je bloot?!

Nummer 4. Met de muziek mee

Muziek is overal om ons heen. Waar zit muziek in? Wat is het verschil tussen geluid en muziek? We gaan samen met de kinderen luisteren naar muziek en de betekenis van muziek onderzoeken en vooral ook ervaren. Want muziek kan allerlei gevoelens oproepen, die niet altijd van te voren gestuurd kunnen worden. Wat heeft muziek ons te vertellen? Wat willen wij zelf vertellen met muziek? Naast muziek zal er ook aandacht zijn voor zingen en gebruik van muziek als uitlaatklep, bijvoorbeeld als troost, voor blijdschap, om zelf iets te zeggen.

Kleur op school verschijnt vier keer per jaar in tijdschriftvorm. Een school kan zich per jaargang abonneren. Tussentijds instappen is uiteraard mogelijk.

Kleur op school werkt het best als iedere groep of iedere leraar over een eigen exemplaar kan beschikken. Dan heeft iedereen alle achtergrondinformatie en alle lessen bij de hand, ook om bijvoorbeeld de lessen voor een andere bouw te gebruiken. Naast het tijdschrift ontvangen abonnees inlogcodes voor het leerkrachtendeel van de website. Hierop zijn de digitale materialen te vinden, en daarnaast ook verhalen, vieringen en spiritizers.

De structuur van de abonnementen is zo, dat het aantrekkelijk is om voor iedereen een exemplaar aan te schaffen. Een abonnement bestaat minimaal uit vier exemplaren. Hiervoor betaal je het eigenlijke abonnementsgeld. Als je meerdere exemplaren bestelt, voor iedere groep of iedere leraar, betaal je voor die vervolgabonnementen niet veel meer dan de kostprijs.

Bij een nieuw abonnement biedt Kleur op school nu een gratis workshop voor het hele team. In de workshop wordt wat meer levendig uitleg gegeven over het gebruik van de methode in de klas.

Tarieven voor schoolabonnementen

Een abonnement bestaat uit 1 basisabonnement en 3 vervolgabonnementen.
1 basis + 3 vervolg € 340,-
1 basis + 4 vervolg € 369,-
1 basis + 5 vervolg € 398,-
1 basis + 6 vervolg € 427,-
1 basis + 7 vervolg € 456,-
Elk volgend vervolgabonnement à € 29, -

Je kunt onderstaand formulier gebruiken, of contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoolabonnement

Wil je aub de vestigingsplaats van de school invullen!
Wil je aub de schoolnaam invullen!
Wil je aub de Basisregistratie Instellingen nummer van de school invullen!
Wil je aub de straatnaam van de school invullen!
Wil je aub het huisnummer + eventuele toevoeging van de school invullen!
Wil je aub de postcode van de school invullen!
Wil je aub het telefoonnummer van de school invullen!
Wil je aub de naam van de contactpersoon invullen!
Wil je aub een geldig e-mailadres invullen!
Wil je aub aangeven dat je een schoolabonnement afsluit!
Wil je aub het aantal exemplaren invullen!
Invalid Input